Leica, Panasonic en Sigma gaan samenwerken

Op een gezamenlijke persconferentie op photokina 2018 hebben Leica Camera AG, Panasonic en Sigma een strategisch partnerschap aangekondigd. De drie zullen voortaan de L-Mount lensvatting gebruiken die door Leica werd ontwikkeld.

0
146

Leica Camera AG, Panasonic en Sigma zullen voortaan full-frame systeemcamera’s en objectieven met L-Mount lensvatting ontwikkelen en op de markt brengen.
De L-Mount werd door Leica geïntroduceerd als lensvatting voor de Leica T systeemcamera. Ook de full-frame systeemcamera Leica SL gebruikt deze lensvatting.

Leica SL
De Leica SL gebruikt de L lensvatting

De L-Mount wordt gekenmerkt door een diameter van 51,6 millimeter, een korte registerafstand van 20 millimeter en elektronische contacten voor de communicatie tussen lens en camera.

De drie merken behouden hun eigenheid en hun individuele ontwerpfilosofie. Het gebruik van de L-Mount zorgt er wel voor dat camera’s en objectieven onderling combineerbaar worden. Op dit moment gebruiken de Leica T, TL, CL en SL reeds deze lensvatting.

Panasonic kondigt alvast twee camera’s met L-Mount aan. De LUMIX S1R en S1 krijgen een nieuw ontwikkelde beeldsensor met respectievelijk 47 en 24 effectieve megapixels, kunnen video opnemen in 4K-resolutie met een framerate van 60/50 fps  en bieden Dual I.S. beeldstabilisatie. Panasonic gaat ook eigen objectieven uitbrengen, waaronder een 50 mm/F1.4, 24-105 mm standaardzoom, en een 70-200 mm telezoom.

Sigma zal geen nieuwe camera’s met zijn eigen SA-lensvatting meer op de markt brengen, en werkt aan een full-frame camera met L-lensvatting en Sigma’s unieke Foveon-sensor. Sigma zal ook alle Art-objectieven met vaste brandpuntsafstand in L-versie uitbrengen. Er komen ook adapters om Sigma-objectieven met Sigma SA en Canon EF-lensvatting op de L-lensvatting te gebruiken. Samen met de reeds bestaande adapters voor Sigma PL en Leica M lensvatting zorgt dat voor een zeer groot aantal inzetbare objectieven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Geef je reactie!
Schrijf hier je naam